Göra slut-Med en kompis?

Detta är inte en fundering som jag undrar över för personlig vinning, för jag trivs jättebra med dem underbara vänner jag har, utan jag undrar bara rent generellt; Hur gör man slut med en kompis?
Det är ju inte samma sak som att göra slut med en partner, där man kan dra dom vanliga klyschorna: Det är inte dig det är fel på utan mig, Jag behöver vara själv för att ta reda på vad jag vill, Jag har hittat nån annan, Det känns som vi har växt ifrån varandra m.m. Eller kan man det? Vi har växt ifrån varandra - Det kan ju vara en ganska vanlig anledning till att man känner att vänskapen lika gärna kan kvitta. Men har man verkligen samma slags mod att vara så pass öppen & ärlig mot en kompis..? Jag tror man är lite mer varsam, man vill liksom göra slut utan att såra.

Dom gånger jag känt att jag faktiskt inte har något utbyte eller glädje, av att ha kvar en människa i mitt liv, har jag nog mer försökt få det att försvinna genom att låta det rinna ut i sanden. Man slutar höra av sig, och försöker personen ifråga höra av sig till mig så dissar jag. Att man är upptagen när dom vill ses, inte har hört telefonen eller liknande. Jag har inte sagt ärligt att Jag vill inte umgås med dej längre, fatta!, utan man liksom förfinar det. Ibland händer det ju att man stöter på varandra ändå, som på stan ex. Klart man stannar och samtalar, säger att det var längesen man sågs, och att vi får ses snart igen. Men sen hör man självklart inte av sig ändå.

Vad finns det för andra sätt då.. Som verkligen funkar alltså..?


Kommentarer
Postat av: sannanilsson

sv ; tack så mycket .

kram till dej sötis (:

2009-08-11 @ 16:42:43
URL: http://sannasnilsson.blogg.se/
Postat av: jennifer

tackar! :)

jag har varit i ungefär den situationen, jag hade en kompis som det helt enkelt inte funkade att umgås med, behöver väl inte gå in på hur. hoppas jag inte låter för hemsk nu, men jag ignorerade henne. när hon frågade om vi skulle ses och liknande sa jag att jag var upptagen. ett tag fortsatte hon fråga om och om igen, men sen fattade hon nog vinkeln. kanske inte det bästa sättet men det funkade.. :p

2009-08-11 @ 16:52:19
URL: http://sameoldjennifer.blogg.se/
Postat av: Sandra♥

Jag förstår vad du menar.

Det är väldigt svårt att "göra slut" med en kompis tkr jag, men det går ju.

Bara man säger som det är och säger att man inte vill såra sin kompis eller så.

Kram!

2009-08-11 @ 17:32:09
URL: http://saoows.blogg.se/
Postat av: mikaelaaa

sv; tack så mke:)

ha en bra kväll!

2009-08-11 @ 17:36:39
URL: http://lillmickaa.blogg.se/m
Postat av: m

tack så jätte mycket! :)

2009-08-11 @ 17:51:15
URL: http://micaelalindgren.blogg.se/
Postat av: - BARAAMY

SVAR: åh tack så hemskt mycket :D

2009-08-11 @ 17:53:31
URL: http://baraamy.blogg.se/
Postat av: LINNEA KEEN

lång text xD

2009-08-11 @ 19:51:03
URL: http://alittlebitoflinnea.blogg.se/
Postat av: Elin

Hoppas jag med :) hihi

2009-08-11 @ 20:33:56
URL: http://eliinronnqviist.blogg.se/
Postat av: ida

hm, den var lite klurig..

det är som du säger, det är nästan lättare att göra slut med sin partner för där finns det redan skrivna "regler" på vad man kan säga. men en del av dom kanske funkar att säga till en vän också. till exempel "vi har blivit för olika." eller "det vi en gång hade finns inte längre." osv. det gäller att komma på orsaken till varför man vill göra slut med sin vän. vanligtvis brukar det ju vara som så att man har valt olika vägar i livet och därför blivit förändrad. och då kanske det inte funkar att bli vänner igen. :)

2009-08-12 @ 13:28:08
URL: http://iidasblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0